Drenthe en Groningen hebben miljoenen over voor WK Wielrennen 2020

16mei - door redactie - 0 - Over Nieuws

Drenthe en Groningen hebben miljoenen over voor WK Wielrennen 2020

Geplaatst op dinsdag 8 mei 2018 15:51

Regio – Wordt het WK Wielrennen in 2020 in Drenthe en Groningen verreden? Dat wordt volgende maand duidelijk, als beide Provinciale Staten positief besluiten. Samen met partners hebben beide provincies de afgelopen weken bekeken of het evenement haalbaar is.

Gedeputeerden Henk Jumelet en Patrick Brouns namens Drenthe en Groningen: ‘Het WK Wielrennen in 2020 is een mondiaal achtdaags fietsevenement dat ons op de kaart kan zetten als fietsregio. Het is een unieke mogelijkheid om één van de grootste sportevenementen ter wereld naar het Noorden te halen. We hebben de afgelopen weken met vele gemeenten gesproken en die willen graag een bijdrage leveren aan het evenement maar ook aan side-events om hier gezamenlijk een volksfeest van te maken. Met deze energie willen we de komende maanden met partners verder werken aan het mogelijk maken van dit sportevenement.’

Hoeveel gaat dat kosten?

Drenthe en Groningen willen allebei vijf miljoen euro investeren in het evenement. Groningen doet daar nog acht ton bij. Ook de betreffende gemeenten betalen mee. De totale begroting van het WK bestaat uit vijftien miljoen euro. Het resterende bedrag moet vervolgens komen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het bedrijfsleven.

De Provinciale Staten van Groningen nemen een besluit op 30 mei en de Provinciale Staten van Drenthe besluiten op 6 juni aanstaande. Mochten beide Provinciale Staten positief besluiten dan volgt medio juni 2018 een besluit van de internationale wielerbond UCI of het WK Wielrennen in 2020 daadwerkelijk in Drenthe en Groningen gereden kan worden.

Routes

Sportevenementenbureau The Organizing Connection heeft de organisatie van het bid in handen. Zij hebben de afgelopen periode gewerkt aan mogelijke routes. Binnenkort komt de Internationale wielerbond UCI naar Nederland om de routes te bekijken. Eric Kersten, eigenaar van The Organizing Connection: ‘Na dit bezoek neemt UCI een beslissing op basis van ons bidbook.’

In dat bidbook staat een programma van acht fietsdagen met gevarieerde routes door Groningen en Drenthe. Kopvrouw van de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands, Renate Groenewold, over de mogelijke routes: ‘Op de Grote Markt in Groningen klinken de startschoten voor de tijdritten van de dames en heren. De wegwedstrijden voor deze categorieën starten vanuit Emmen. Gieten, Appingedam en Veendam zijn opgenomen als startlocaties voor de junioren-en beloften-wedstrijden. Alle etappes finishen op het TT Circuit Assen.’

Tip de redactie via WhatsApp! Voeg ‘Emmen.nu’ toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

Publicaties van de jaarlijkse Zuidenveldtentoonstelling in Zuidoost-Dren…

In de rubriek Emmen.Toen laten we elke week een foto zien van Emmen uit …

De jaarlijkse wielerronde door het centrum van Emmen beleeft in 2017 haa…