LIVE EXTRA – AZ op dreef in Den Haag

27apr - door redactie - 0 - Over Nieuws

Volg alle vijf duels via onze uitgebreide live widget van minuut tot minuut.18.30 uur: Vitesse – Roda JC

De laatste keer dat Roda JC in Arnhem wist te winnen van Vitesse is acht jaar geleden, op 18 april 2010. Toen werd het 2-5. De huidige technisch directeur van Roda, Harm van Veldhoven, was destijds de coach van de Limburgers.

18.30 uur PEC Zwolle – Sparta R’dam

PEC-speler Mustafa Saymak is geblesseerd geraakt aan zijn bovenbeen en haalt het duel van vanavond niet. Sparta-coach Dick Advocaat zal met dezelfde elf namen starten als de laatste weken.

19.45 uur: PSV – NAC Breda

De koploper in de Eredivisie weet wat het te doen staat. „We zullen het initiatief nemen. Ik verwacht dat NAC gegroepeerd zal spelen. Voorin hebben ze een goed aanspeelpunt, die ook behoorlijk wat snelheid heeft”, doelt trainer Phillip Cocu op spits Umar Sadiq.

Bij NAC zit trainer Stijn Vreven zit zijn laatste van drie wedstrijden schorsing uit.

20.45 uur: ADO Den Haag – AZ

 „We zijn positief gestemd”, verzekert coach Fons Groenendijk, die met ADO knap de achtste plaats op de ranglijst inneemt. 

De blessure van AZ-speler Thomas Ouwejan valt weliswaar mee, maar het duel met ADO Den Haag komt te vroeg voor de linksback. Ouwejan kreeg tijdens Jong Andorra-Jong Oranje keihard een bal in het gezicht. 

20.45 uur Willem II – FC Utrecht

De knieblessure waarmee Yassin Ayoub van FC Utrecht is teruggekeerd van de nationale ploeg van Marokko, houdt hem in Tilburg aan de kant.