Lezersvraag: Non-immigrant visa die verloopt als ik in Nederland ben

16apr - door redactie - 0 - Over Nieuws
  1. RonnyLatPhraozegt op

    Als je niet in Thailand bent om je verblijfsperiode te verlengen, vervalt je verblijfsperiode op zijn einddatum.
    Je zal dus in januari opnieuw moeten starten met een Non-immigrant “O” visum.

    Waardering: +1 (obv 1 stem)

  • RonnyLatPhraozegt op

    Ik zal het wat correcter formuleren.

    Een bekomen verblijfsperiode (gelijke welke) vervalt wanneer je Thailand verlaat.
    Om dit te voorkomen bestaat de re-entry. Het doel van een re-entry is een eerder bekomen verblijfsperiode behouden bij het terug binnenkomen.

    Een verblijfsperiode, en ook een re-entry, vervalt altijd op de einddatum van die verblijfsperiode m.a.w. je kan geen re-entry meer inroepen na de einddatum van je eerder bekomen verblijfsperiode.

    Je zal dus in januari opnieuw moeten starten met een Non-immigrant “O” visum.
    Daarmee bekom je dan weer 90 dagen bij binnenkomst, die je vervolgens weer kan gaan verlengen met een jaar, etc… maar die procedure zal je ondertussen wel kennen.

    Waardering: +1 (obv 1 stem)

    • Evertzegt op

      Ik ben gisteren naar de immigratiedienst in Chiang Mai geweest. Daar wist een Immigratie Officier mij te verteleen dat ik voordat de het visum verloopt naar de Thaise Ambassade in Nederland kan gaan voor verlenging. ……. Geheel tegenstrijdig met het bericht van RonnyLatPhrao en Nicole

      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

  • nicolezegt op

    Je moet inderdaad opnieuw beginnen. Heb ik vorig jaar ook gehad. Terug een 3 maandvisa aanvragen in Nederland of Belgie en dan in Thailand weer opnieuw beginnen met de aanvraag van een Extensionvisa
    Geen andere mogelijkheid

    Waardering: +1 (obv 1 stem)

    • Natuurlijk zal er ergens iets te regelen zijn, maar het is wel tegen de wet. En wie wordt het land uitgezet? Niet de ambtenaar die het wel even voor je geregeld heeft, denk ik zo!

      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

    • Evertzegt op

      Had ik inderdaad ook aan gedacht en gevraagd bij de Immigatiedienst in Chiang Mai, maar formeel mag dit pas 45 dagen voor de verloopdatum

      Waardering: +1 (obv 1 stem)

      • In Chiang Mai en een aantal andere kantoren 45 dagen ervoor. Op de meeste echter pas 30 dagen ervoor.

        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

    Laat een reactie achter

    Home » Visumvraag » Lezersvraag: Non-immigrant visa die verloopt als ik in Nederland ben