NHL kijken in Nederland? Dat kan met een VPN!

15apr - door redactie - 0 - Over Nieuws

NHL kijken met een VPN in Nederland of in het buitenland?

IJshockey is een van de populairste sporten van de VS en ook in Europa zijn er meer dan genoeg fans van deze ontzettend spannende sport. Fox Sports biedt in Nederland de mogelijkheid om naar IJshockey te kijken met hun ‘US sports’ zenders. Helaas zijn deze ‘US sports’ zenders niet voor iedereen toegankelijk, je moet namelijk wel beschikken over de juiste tv provider (KPN, Ziggo of Fox Sports).

Heb je een ongeschikte provider dan is het niet mogelijk om met Fox Sports alle NHL wedstrijden te zien. Mocht je nou toch een échte Ice Hockey fan zijn en alles willen zien van de Stanley Cup of je favoriete team, dan biedt een Virtual Private Network (VPN) de oplossing! Hoe dit precies werkt en welke VPN’s geschikt zijn leggen we hieronder uit.

Wanneer is een VPN handig om NHL te kijken?

Er zijn verschillende redenen om een VPN te gebruiken. De meest voorkomende zijn:

 • Je woont buiten de Verenigde Staten en wil toch de NHL zien.
 • Je wil alle wedstrijden zien van de NHL. Ook degenen die niet op Fox Sports worden uitgezonden.
 • Je hebt een abonnement op Fox Sports maar zit in het buitenland.
 • Je wil gratis NHL kijken op een publieke zender uit het buitenland.

Deze redenen hebben vaak een gezamenlijke onderliggende oorzaak. Namelijk een geografische blokkade. Dit leidt ertoe dat een site jou toegang weigert omdat je niet in het juiste land bent. De betreffende site heeft dan geen rechten om het programma in jouw land uit te zenden.

In het kort: Wat doet een VPN?

Een VPN zorgt ervoor dat je veilig, anoniem en zonder beperkingen op het internet kan surfen. Een VPN heeft vele voordelen, zo kunnen anderen niet zien wat jij op het internet doet. Hierbij kun je denken aan de overheid, hackers en copyright-organisaties.

Maar wat is nou eigenlijk zo’n VPN? Een VPN is een programma dat er voor zorgt dat al jouw dataverkeer versleuteld wordt en via een externe server loopt. Doordat je internetverkeer via een andere server gaat krijg je ook een ander IP-adres. Hierdoor kunnen derden jouw handelen niet meer achterhalen en ben je dus anoniem op het internet. Voor meer informatie over VPN’s kun je terecht bij ons uitgebreide uitleg-artikel: VPN uitgelegd, wat is een VPN en waar gebruik je het voor?

Hoe kun je de NHL kijken met een VPN?

En hoe kun je dan NHL kijken met een VPN? Dat is vrij eenvoudig. Zoals hiervoor beschreven, leidt een VPN je internetverkeer dus via een andere server. Hierdoor krijg je ook een ander IP-adres. Dit IP-adres verraadt normaal je locatie aan de site die je bezoekt, maar omdat je nu een server van de VPN gebruikt neem je het IP-adres van die server over. Je omzeilt zo dus de geografische blokkade. Daarom is het dus nodig om een VPN te gebruiken om toegang te krijgen tot de Amerikaanse zenders die de NHL uitzenden.

Je moet er wel rekening mee houden dat je nog moet zoeken naar een (gratis) zender die de NHL uitzendt. Onderaan dit artikel vindt je een lijstje met mogelijke zenders.

NHL blackouts voorkomen met een VPN

Soms kun je ondanks dat je een abonnement hebt op een zender met de NHL geen wedstrijden zien. Dit heeft er mee te maken dat de locatie waarvan je de wedstrijd wil zien geen uitzendrechten heeft. Dit noemt men ook wel een ‘blackout’. Gelukkig kun je ook dit probleem omzeilen middels een VPN. Een ander voordeel van een VPN is namelijk dat je er snel mee kan omschakelen naar een andere server. Zo kun je dus ook naar een regio switchen waar de wedstrijd wél mag worden uitgezonden.

Mocht je op basis van al deze voordelen van een VPN besluiten om er een uit te proberen, dan moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Deze zullen we hierna bespreken.

Stanley Cup kijken in Nederland met een VPN

Naast de NHL willen we natuurlijk ook allemaal de Stanley Cup kunnen zien vanuit Nederland! Ook dít is mogelijk met een VPN. Het werkt hetzelfde als het streamen van NHL wedstrijden. Je verbindt je middels een VPN met een server in de Verenigde Staten en dan kies je een Amerikaanse tv-zender die de Stanley Cup uitzendt. Voor de Stanley Cup van dit seizoen (2018) zijn dit de volgende zenders: NBC, NBCSN, NHLN, USA network en CNBC.

De beste VPN’s voor NHL/Stanley Cup

Als je met een VPN de NHL wil bekijken moet je met een aantal zaken rekening houden. De VPN moet namelijk beschikken over een server in het land waaruit je graag de NHL zou willen zien. Ook moet de VPN hoge snelheden hebben, anders loop je het risico dat je video moet bufferen. En last but not least moet de VPN natuurlijk wel een goede beveiliging hebben, omdat bepaalde streamingdiensten anders alsnog achter je locatie kunnen komen. Deze details van VPN-providers kun je ook terugvinden in onze VPNreviews.

Mocht je het zelf lastig vinden om een geschikte VPN uit te zoeken om IJshockey te kijken, dan helpen we je graag. Hieronder vindt je namelijk een aantal van de beste VPN diensten om de NHL mee te kijken.

ExpressVPN voor NHL

ExpressVPN is algemeen geaccepteerd als een van de beste VPN’s op de markt. Deze VPN aanbieder beschikt over heel veel servers en deze zijn ook erg snel. De software die ze bieden heeft ook een gebruiksvriendelijke en intuïtieve opzet. Dit alles maakt ExpressVPN een uitstekende VPN dienst om de NHL te bekijken.

Dit is zeker het geval als je maar een paar wedstrijden wil zien. ExpressVPN heeft namelijk een 30 dagen geld-terug-garantie. Wat je dus zou kunnen doen is vlak vóór deze wedstrijden een account aanmaken, vervolgens kun je na deze wedstrijden je account weer opzeggen. Hoe dan ook, ExpressVPN is voor zowel lange- als korte termijn een uiterst geschikte VPN om IJshockey/de NHL mee te kijken.


Beste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: bij een jaarabonnement. (Klik hier)*Werkt alleen via de links op onze website.

IPVanish voor NHL

IPVanish doet niet onder voor ExpressVPN en heeft ook erg snelle servers, waarvan een groot aantal in de VS en Canada. Deze snelle servers zullen garant staan voor onbeperkt streamen zonder te hoeven bufferen. Verder gebruikt IPVanish een sterke encryptie waardoor je goed beveiligd bent op het internet. IPVanish heeft een 7 dagen geld terug en is een relatief goedkope VPN aanbieder.

VyprVPN voor NHL

VyprVPN is zeker een VPN die wij aanraden. Deze VPN provider biedt een uiterst snelle verbinding en heeft ook meer dan genoeg servers in de VS. Kleine kanttekening bij VyprVPN is dat ze ‘connection logs’ bijhouden. Dit betekent dat ze kunnen inzien wanneer je verbonden bent geweest met de VPN service. Daartegenover staat dat zij hun eigen servers in beheer hebben, dus je privacy is wel goed gewaarborgd bij VyprVPN. VyprVPN valt in de categorie van de goedkopere VPN aanbieders op de markt. Ze bieden een 3 dagen geld terug garantie. Probeer VyprVPN dus gerust gratis uit.


Gebruiksvriendelijke, veilige VPN. Snel, veilig en erg veelzijdig.

Ice hockey/NHL zenders en evenementen

Zoals eerder in dit artikel beschreven moet je rekening houden met de zenders waarop de NHL en andere IJshockeywedstrijden worden uitgezonden. Hieronder vindt je een lijst met zenders die de wedstrijden van de NHL uitzenden.

Zenders en sites die de NHL uitzenden:

 • Fox Sports (Nederland)
 • NBC, CNBC, NBCSN, NHL Network en USA Network (Verenigde Staten)
 • CBC, Sportsnet, SN360 (Canada)
 • Premier Sports (Verenigd Koninkrijk)
 • Canal+ (Frankrijk)
 • Viasat Sport (Enkele Noordse landen, Baltische staten en Oost-Europese landen)
 • ESPN BR (Brazilië)

NHL evenementen

Gebeurtenis Datum
Einde regulier NHL seizoen 8 april
Begin Stanley Cup Playoffs 11 april
NHL Draft 22-23 juni