Kerstvakantie: de leukste vr-ervaringen in Nederland

12mrt - door redactie - 0 - Over Nieuws

Vr-brillen worden steeds beter en daarom ploppen er in Nederland steeds meer virtual reality-uitjes op. Omdat niet iedereen geld heeft voor een PlayStation VR-bril én omdat je familie je af en toe ook mee wil nemen naar iets leuks buiten de deur, zetten we uiteen welke vr-ervaringen je kunt beleven in Nederland.

The VR Room Utrecht, Breda en Amsterdam
In The VR Room boek je een kamer die je een specifieke vr-beleving biedt. Er is bijvoorbeeld een ontdekkingsreis voor mensen die het rustig aan willen doen en een heel intense horrorervaring waarbij je waarschijnlijk vergeet dat je je een bril op hebt. Er zijn ook shooters en pijl-en-boogschietspellen te doen. En, een echte vr-klassieker zoals de achtbaan is ook aanwezig. Een kamer (een tot zes personen, twee vr-headsets) kost je €144 voor 90 minuten.

This is Holland Flight experience Amsterdam
Een iets gezelligere ervaring als je met een groep bent, is de This is Holland Flight Experience. Hierin neem je met veertig personen plaats in een soort banken waarbij je met je voeten vrij hangt in een enorm bolvorming scherm. Er zijn, net als in de Disney World-attractie Soarin’, geuren te ruiken en je voelt de wind door je haren gaan, net alsof je echt op de locaties bent die op het scherm te zien zijn, zoals de Deltawerken, Rotterdam en de heide. Het kost €16,50 per volwassene en duurt ongeveer een uurtje.

VR Experience Zwolle
In een gebouw vol Escape rooms in Zwolle vind je ook de VR Experience. Hierbij boek je niet een kamer zoals dat bij de VR Room wel het geval is. Je kunt zelf kiezen welke ervaring je wilt. De VR Experience maakt gebruik van bestaande vr-belevingen die op Steam te downloaden zijn, zoals Richie’s Plank Experience en Keep Talking and nobody Explodes. Vooral die laatste is erg leuk om met een groep te doen, want een iemand heeft de bril op en de rest moet met allerlei paperassen zien te helpen een bom in de kamer bij de vr-brildrager te ontmantelen. Voor €75 (maximaal vier personen) en €110 (maximaal zes personen) heb je een vr-ervaring van vijf kwartier.

EnjoyVR Nijmegen
EnjoyVR in Nijmegen biedt ongeveer dezelfde ervaring als de VR Experience in Zwolle en het bedrijfje kan dat ook op locatie doen. Zo biedt het bijvoorbeeld een Formule 1 race-simulator, een Mount Everest-beklimming en een diepzeeduikervaring. Voor 1 vr-studio (met daarin 4 vr-brillen voor maximaal acht personen) betaal je €179 voor anderhalf uur.

Volendam Experience
Het klinkt een beetje vreemd: oud-Hollands Volendam en dan een moderne vr-beleving, maar het bestaat echt. Je maakt in deze belevenis deel uit van de bemanning van een botterschip ten tijde van de watersnoodramp van 1916. Een intense ervaring die niet bepaald geschikt is voor mensen die bang zijn voor water, maar wel eentje die je heel goed doet voelen hoe Volendammers die tragedie begin vorige eeuw hebben meegemaakt. En het is een van de goedkoopste vr-uitjes uit dit artikel: €8,75 per persoon voor 25 minuten.

RotterdamVR4play
Bij VR4play huur je een ruimte (een ‘cube’) waarin je kunt gamen met HTC Vive en Oculus Rift. Er is keuze uit vijftien spellen, waaronder Cyberpong en Raw Data, waarmee je in gevecht gaat met robots. De locatie is prachtig, met een heel futuristische inrichting en veel speelruimte. Een cube XL voor maximaal acht spelers (met twee VR-brillen) kost €120 voor anderhalf uur.

Geplaatst op 26 december 2017 om 10:15 door