ADO Den Haag pakt punt bij sc Heracles

14feb - door redactie - 0 - Over Nieuws

ADO Den Haag heeft het al jaren niet gemakkelijk in Almelo bij sc Heracles. Vaak moet de Haagse ploeg met een nederlaag huiswaarts keren. Deze voetbaljaargang leverde de uitbeurt in Almelo een punt op, terwijl er voor rust meer had ingezeten.

Foto’s: Philip Bras

In de eerste helft kreeg ADO Den Haag namelijk redelijk wat kansen om definitief afstand te nemen van de thuisploeg. Al snel had Lex Immers uit een hoekschop van Nassar el Khayati de kans om de Hagenaars op voorsprong te zetten, maar zijn inzet belandde – buiten bereik van doelman Castro – op de paal. Halverwege de eerste helft kwam de formatie van Fons Groenendijk aan de leiding. Spits Bjorn Johnsen profiteerde dankbaar van missers in de Heracles-defensie en kogelde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied onbedaarlijk hard en hoog achter doelman Castro: 0-1. Vlak voor rust kreeg de Noorse international nog een kans, maar nu eindigde de inzet in handen van Castro.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid en was het sc Heracles dat ten aanval trok op zoek naar de gelijkmaker. Die viel al snel van Reuven Niemeijer. Ook hij schoot hard raak van net buiten de zestien, waarbij doelman Robert Zwinkels volkomen kansloos was: 1-1.
Robert Zwinkels toonde vervolgens al zijn klasse bij een vlammend schot van afstand van Jamiro Monteiro, dat hij net onder de lat vandaan haalde. Ook was Zwinkels attent bij een kopbal van dichtbij van Vincent Vermeij. Diezelfde Vermeij was daarna nog tweemaal dicht bij een treffer met een kopbal. Het bleef echter bij 1-1. Een punt voor de Hagenaars. Aan Haagse zijde waren er nog gele kaarten van scheidsrechter Lindhout voor Lex Immers en Bas Kuipers.

Donderdagavond speelt AFO Den haag thuis in het Cars Jeans Stadion tegen Vitesse van oud-ADO-trainer Henk Fraser.

Opstellingen:

sc Heracles:
Castro; Breukers, Pröpper, Wuytens (46. Van den Buijs), Hardeveld; Niemeijer, Jakubiak, Monteiro; Peterson (78. Navratil), Vermeij, Kuwas.

ADO Den Haag:
Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Pinas (86. N. Kuipers), B. Kuipers; Immers, El Khayati (78. Gorter), Bakker; Becker, Johnsen, Hooi (58. Falkenburg).

© Haaglanden Voetbal

The post ADO Den Haag pakt punt bij sc Heracles appeared first on Haaglanden Voetbal.