Superprestige Gieten enige categorie 1 wedstrijd in Nederland – Asser Courant

13feb - door redactie - 0 - Over Nieuws

Nederland is op de internationale kalender erg matig vertegenwoordigd. De oudste internationale veldrit van Nederland, die van Gieten, is de enige door de UCI toegewezen eerste categoriewedstrijd. Op zondag 14 oktober wordt de 43e editie van de Internationale Superprestige Gieten verreden op het fraaie en selectieve parkoers aan de Nijslootsweg.

De organisatie in Gieten is erg blij met de erkenning als eerste categorie wedstrijd. ‘Het bewijst maar eens weer dat je ook ver van België een groot veldritevenement jarenlang achtereen met succes kunt organiseren. Drenthe bewijst zich als fietsprovincie van Nederland en de organisatie in Gieten met trots de erkenning als UCI Bike Region Label mede uitdraagt.’