Tijn, de zieke jongen die vorig jaar meer dan 2 miljoen euro verzamelde in Nederland, is nog niet vergeten

11feb - door redactie - 0 - Over Nieuws

Tijn, de zieke jongen die vorig jaar meer dan 2 miljoen euro verzamelde in Nederland, is nog niet vergeten

Vorig jaar veroverde de terminaal zieke Tijn de harten van de Nederlanders. Met zijn actie #LakAan zamelde hij 2,6 miljoen euro in voor het goede doel. Enkele maanden geleden is Tijn echter overleden, maar dat betekent niet dat onze noorderburen de jongen vergeten zijn, integendeel.

bracht heel Nederland op de been en zijn actie leverde maar liefst 2,6 miljoen euro op voor het goede doel, een smak meer dan de 100 euro die hij als streefcijfer had genomen.

Tijn was een jaar geleden dus terminaal ziek en het onvermijdelijke gebeurde dan ook op 7 juli dit jaar. Tijn overleed ten gevolge van zijn ziekte. Gerrit, de vader van Tijn, sprak daarover in de Nederlandse talkshow RTL Late Night. “We hebben een hele zware periode gehad”, vertelde hij daar. “Ik sliep zestien uur op een dag, dat heeft een hele tijd geduurd. Ik miste zijn humor en zijn gekke streken.”

Lak voor Tijn’. 7 is namelijk een belangrijk nummer voor Tijn en z’n familie. “Het bedrag heeft in de eerste plaats te maken met de dag waarop Tijn overleden is, 07/07/2017. Maar er zijn veel meer zevens die een rol spelen in dit verhaal. Hij is exact 7 minuten over zeven, op de zevende van de zevende in 2017 overleden, zeven dagen voordat hij zeven zou worden. Wij wonen op huisnummer 7. De uitvaart was op adresnummer 7. We gingen op vakantie, we hadden een seizoensplaats, en we moesten verhuizen naar een ander plekje, naar nummer zeven. De uitvaartorganisatie was na het overlijden van Tijn dezelfde week ook met een andere uitvaart bezig. Zij moesten voor die begrafenis een nummer gaan bellen … met zeven zevens erin. Die mensen wisten niet wat ze meemaakten.”

Ondertussen heeft de actie al meer dan 35.000 euro opgebracht en het geld blijft binnenstromen.

Lees meer