Dit weekend krijgen we ‘Siberische kou’ in Nederland

20jan - door redactie - 0 - Over Nieuws

Dit weekend krijgen we ‘Siberische kou’ in Nederland

Heel misschien kan er worden geschaatst op bevroren weilanden. Beeld: ANP

Niets is veranderlijker dan het weer. Had je samen met de kerstversiering net je winterspullen op zolder verstopt? Haal maar weer tevoorschijn. De sneeuwbui van december is niet de enige kou die we deze winter krijgen. Dit weekend komt er kou uit Siberië onze kant op.

IJzige kou

De lucht, afkomstig uit Rusland, zorgt voor een ijzige kou. Op sommige plaatsen is de gevoelstemperatuur zelfs min 8 graden, meldt Weerplaza. Met 9 tot 12 graden is het vrijdag en zaterdag nog goed te doen, maar zondag slaat het weer om. Warmer dan vier graden zal het niet worden. ,,Dat komt doordat in het weekeinde een stevige noordoostenwind opsteekt. De wind maakt het voor het gevoel kouder”, zegt weervrouw Diana Woei tegen het AD.

Krabben

Grote kans dat je maandagochtend ook nog eens moet krabben: van zondag op maandagnacht gaat het licht vriezen. Daarna is het al snel gedaan met de pret, de kou houdt volgens de weervrouw maar een paar dagen aan. Dinsdag draait de wind en gaat de kou er weer vandoor. Vanaf woensdag zijn de temperaturen weer normaal voor de tijd van het jaar.

Volleybalcoach veroordeeld voor filmen speelsters

Volleybalcoach veroordeeld voor filmen speelsters

Volleybalcoach Vincent M. is veroordeeld voor het filmen van minderjarige speelsters. Foto: Colourbox

Volleybaltrainer Vincent M. is vrijdag veroordeeld voor het stiekem filmen van vele jonge meisjes in hotel- en kleedkamers. De rechtbank legde een celstraf op van acht maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, plus een taakstraf van 150 uur. Ook mag hij tien jaar geen volleybaltraining meer geven.

‘Uit nieuwsgierigheid’

Eerste paaseitjes al in de winkel bij Hema

Eerste paaseitjes al in de winkel bij Hema

Eerste paaseitjes al in de winkel bij Hema. Foto: Flickr

Winkelketen Hema neemt de uitdrukking ‘liever vroeg dan laat’ dit jaar wel heel letterlijk en legt, wel ja, de paaseitjes al in de winkel. Laten we zeggen dat ze daarmee ruim op tijd zijn, aangezien Pasen pas in het eerste weekend van april valt. Het blijft bij menig Twitteraars niet onopgemerkt.

Vijf vragen over motorclub Satudarah

Een lid van motorclub Satudarah. (Foto: ANP)

Het Openbaar Ministerie wil dat motorclub Satudarah verboden wordt. Het lukten de politie en justitie om een half jaar lang geheime film- en geluidsopnames te maken in een clubhuis van Satudarah in Geleen. En donderdag werd bekend dat drie bestuursleden van de motorclub voorlopig nog vastzitten op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Tijd voor vijf vragen over Satudarah.

Reclame Code Commissie niet blij met Neuken Liqueur

Een glas likeur. Afbeelding ter illustratie/Colourbox

‘Het leven is een kwestie van nemen en genomen worden’ en ‘Neuken in de baas z’n tijd’: het zijn slogans waarmee Neuken Liqueur’ reclame maakt. De producent achter het alcoholhoudende drankje is op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie. De Commissie vindt dat de reclame ‘in strijd is met de goede smaak en fatsoen’.

Te brutaal

Lees verder na deze advertentie

Politie filmde stiekem in clubhuis Satudarah

Een lid van motorclub Satudarah. (Foto: ANP)

Politie en justitie hebben vorig jaar leden van motorclub Satudarah afgeluisterd en stiekem gefilmd. Dat deden ze in het clubhuis van het chapter Geleen van de motorclub. Dat hebben bronnen van het onderzoek naar Satudarah tegen de Limburger gezegd.

Op de opnames zou te zien zijn hoe leiders van Satudarah mensen ‘ter verantwoording’ roepen en hen slaan en bedreigen.

Vrachtwagen met frituurvet in brand op A4

De brandende vrachtwagen met frituurvet. (Foto: ANP)

De A4 bij Bergen op Zoom is tot zeker 13:00 uur in beide richtingen afgesloten. Ter hoogte van knooppunt Zoomland is een vrachtwagen met frituurvet in brand gevlogen.

Enschedeër zet 19 nieuwe Porsches op Marktplaats

De één verkoopt er zijn oude bijzettafeltje, de ander probeert nog wat te verdienen aan de vorige generatie Playstation en weer een ander zet ‘ruim achttien’ splinternieuwe Porsches online. Het kan allemaal op Marktplaats.

Piet Oldenhof uit Enschede zette negentien Porsches 911 GT3 op de verkoopsite voor 134.500 per stuk. De tweedeurs sportauto’s komen uit 2015, zijn wit en hebben nul kilometer op de teller. Maar hoe komt een nuchtere Hollander aan negentien gloednieuwe Porsches op Marktplaats? „Ik probeer ze te verkopen voor een rijke, buitenlandse industrieel” vertelt Oldenhof aan het AD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *