Rolls-Royce Phantom onthuld in Nederland

13jan - door redactie - 0 - Over Nieuws

Rolls-Royce Phantom onthuld in Nederland

Rolls-Royce Phantom onthuld in Nederland De nieuwe Rolls-Royce Phantom werd gepresenteerd vlak voor de IAA in Frankfurt. Het was dan ook vreemd dat de auto daar niet te vinden was, want het was een hartstikke logische plek. Minstens zo logisch is de introductie voor de Nederlandse pers bij Cito Motors in Eindhoven. Afgelopen vrijdagochtend waren wij erbij!

De Rolls-Royce Phantom kent alweer zijn achtste generatie. Opvallend is hoezeer de auto lijkt op de zevende generatie, maar toch totaal anders is. Dat komt doordat de lijnen grotendeels hetzelfde zijn, maar de details anders. De koets oogt een stuk dynamischer en gestroomlijnder en is toch onmiskenbaar een Phantom. Dat komt ook door zijn enorme lengte en statuur natuurlijk. De auto is volledig vernieuwd en kent dan ook allerlei nieuwe systemen. De koplampen bevatten lasers voor de lichtstralen en ook zitten er sensoren in die de omgeving scannen op mogelijk gevaar. Een stuk wild dat over wil steken vlak voor de Phantom wordt gewaarschuwd met knipperend licht dat hij mogelijk even ergens anders moet staan. Een persoon krijgt echter, net als in de BMW 7-Serie, een lichtstraal op zich gericht.

Aan de binnenkant vinden we een bekende, doch nieuwe werkomgeving. Overal waar je kijkt is leer te vinden, maar het dashboard is van glas. Niet helemaal natuurlijk, maar het verticale deel is van glas. Inderdaad, van deur tot deur. Poetsen zal een hel zijn, dus beter kom je er met de vingers niet aan. Een nieuwe infotainmentsysteem moet het oude systeem doen vergeten en allerlei nieuwe rijhulpmiddelen doen ook hun intrede. Zoals de auto hier staat kost hij 650.000 euro in Nederland. Dan krijg je wel een speciale two-tone lak, grotere velgen dan normaal van liefst 22 inch en een auto waar iedereen van omkijkt. De Phantom kan er weer goed tegenaan en daar hoorde een prima presentatie ook bij. De auto gaat door op zijn tour over de wereld, maar in november wordt de eerste demo al verwacht. Wie spot hem als eerst?

 • Spots
 • Te koop
 • Nieuws
 • Mansory maakt van de Mercedes-AMG GLS 63 iets onbeschofts

  Een Mercedes-AMG GLS 63 is van zichzelf al een vrij bizarre verschijning, maar breng je hem langs Mansory dan krijg je er helemaal iets bruuts voor terug. Who’s in?

 • Aston Martin AM-RB 001 krijgt de gaafste naam ooit

  Vergeet alles wat je gehoord hebt. AM-RB 001 bleek slechts de codenaam van het project te zijn, en morgen wordt dat project onthuld. Hoe de uiteindelijke versie van de über-Aston Martin heet? De naam is om je vingers bij af te likken.

 • Pogea Racing drijft de Alfa Romeo Giulia QV tot het uiterste

  Fabrikanten blijven altijd binnen een bepaalde veilige marge bij het produceren van auto’s. Niemand wil dat hun nieuwe speeltje snel stuk is en dus worden ook de motoren niet tot het uiterste gedreven. Pogea Racing ging met ECU van de nieuwe Alfa Romeo Giulia QV aan de slag en dreef het heerlijke blok…

 • Wie spot deze Ferrari F12tdf het eerst?

  Meer en meer eigenaren van exclusieve auto’s laten hun speeltjes zien op het immens populaire Instagram. Een plek om in contact te komen met andere auto-eigenaren. Jullie kunnen ook een blik werpen wat binnenkort op straat te vinden is. Spot jij deze Ferrari F12tdf als eerste in Londen?

 • Rolls-Royce brengt speciale Porto Cervo uitvoeringen uit

  Ben je stinkend rijk en zoek je naar een plek om je geld te spenderen maar heb je geen zin om dat te doen in Monaco, Saint-Tropez of zo’n andere, veel te bekende plek, dan is Porto Cervo een meer dan prima locatie. Rolls-Royce presenteert twee Bespoke modellen die als hommage aan deze plek zijn gepr…

Best gelezen

 • Gaafste Porsche 911 Targa ooit?

  De 911 Targa is überhaupt al één van mijn favoriete Porsche’s 911 omdat het, in tegenstelling tot de 997 generatie, eindelijk weer een échte Targa is. Deze Targa GTS is echter een stukje extremer dan menig andere Targa.

 • Gespot: BMW M760Li met controversiële interieurkleur

  Kopers van grote limousines zijn vaak niet echt creatieve of vrijzinnige types. Nee, dit zijn veelal degelijke, hardwerkende mensen die dit ook uit willen stralen. Dus worden toplimousines vrijwel altijd in het zwart of donkerblauw gespoten en uitgerust met een zwart, beige of bruin interieur. Stijlvol,…

 • Ferrari Enzo wil graag FXX zijn

  De Enzo behoort tot de laatste generatie analoge supercars. De generatie waar elektriciteit nog een ondergeschikte rol had en de (atmosferische) verbrandingsmotor de dienst uitmaakte. De Enzo is een strak gelijnde auto, functioneel en zonder allerlei tierelantijnen. Helaas vond de eigenaar van dit exemplaar…

 • Pijnlijk: Ferrari 250 GTO/64 schuift in de bandenstapel op Goodwood

  Dit weekend is het de ‘Goodwood Revival’, waarbij tal van klassieke racewagens wat komen rondscheuren op het circuit van Goodwood. Aan racen blijven steeds risico’s verbonden, maar toch blijft het pijnlijk om zo’n klassieker als deze Ferrari de bandenstapel in te zien schuiven.

 • Vergeet de RS6 Avant, dit wordt de nieuwe koning van stationwagens

  Lange tijd heeft de Audi RS6 Avant de scepter mogen zwaaien. Een heerlijk comfortabele auto met genoeg vermogen aan boord om menig sportauto gek te maken terwijl je kinderen gekke gezichten trekken naar je “tegenstander”. Echter is het nu tijd om de titel van koning onder de stationwagens over te dragen,…

Gratis Autogespot nieuwsbrief

 1. Je e-mail adres is gekoppeld aan een Autogespot account. Log hier in.

 2. U heeft een nieuw e-mail adres ingevuld. Om te mogen stemmen wensen wij graag aanvullende gegevens van u te ontvangen.
 3. Bedankt voor uw aanmelding.

  Om de opgegeven gegevens te controleren hebben wij u een mail verzonden waarin u akkoord dient te gaan met de nieuwsbrief. Nadat u akkoord heeft gegeven bent u ingeschreven als nieuwsbrief lezer en kunt u tevens iedere dag meestemmen voor de Spot van de Dag.

 4. Je bent al aangemeld voor de nieuwsbrief.
 1. Eerste spotEerste spot ooit van deze auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *