Declareren maar! ADO Den Haag betaalt €133.000 aan RvC

13jan - door redactie - 0 - Over Nieuws

Het verhaal van John van Zweden uit Den Haag blijft te mooi om niet op te tekenen. Met het geld dat hij met zijn behangwinkel verdiende, stapte hij in begin 2001 in een klein voetbalclubje uit Wales. De rest is geschiedenis, totdat er een stel Amerikanen langskwam. ‘Op een gegeven moment kon ik mezelf niet meer in de spiegel aankijken.’

De Hoge Raad heeft een voorlopige streep door de rekening van Jan ’t Hoen gezet. De hoogste rechtelijke macht ziet niet in waaruit zou blijken dat de vastgoedondernemer foutief is geadviseerd bij de aankoop van een lap vervuilde grond. ‘De Hoge Raad zit natuurlijk vol met lieden die zich hebben volgevreten bij kantoren als Boekel’, mokt een nog altijd hoopvolle ’t Hoen.

Jarenlang leek alles dat ‘ex-mister Harbour Club’ John de Jong aanraakte in goud te veranderen. Leek, want achter het ogenschijnlijke succes van de Haagse horecamagnaat ging een wereld van ellende schuil. ‘Iedereen weet dat je je eigen nest niet moet bevuilen. Nou, die gozer heeft hier jarenlang zo verschrikkelijk smerig zitten schijten, dat wil je niet weten.’

De carrière van John de Jong, oprichter van The Harbour Club, verliep stormachtig. Maar achter de façade van succes gaat een duistere wereld schuil met gedupeerde ex-compagnons, beslagleggingen, inbraken, bedrijfsbranden, handgranaten en een gewelddadige overval. ‘Het is een vuile laaielichter. Als ik hem hier zie, pleur ik hem zo de haven in.’

‘Ik heb alles weggegeven, we hebben niets meer’, vertelde Ikea-oprichter Ingvar Kamprad zijn kinderen eind jaren ’70. ‘Ik schrok me dood: wat had papa gedaan’, vertelde zijn toen 12-jarige zoon jaren later in een interview. Kamprad had zijn winkels overgedragen aan een Nederlandse stichting en was daarom inderdaad geen eigenaar meer. Gelukkig was hij wel zo slim eigenaar te blijven van de intellectuele eigendommen, zodoende was hij verzekerd van een lucratieve royaltystroom.

Investeermiljonair Marc Schaling is bij onze Zuiderburen verwikkeld in een zakelijk wespennest dat bolt van politieke intrige. Zuchtend onder interne ruzies en kampend met grote geldnood zou de Hagenees op weg zijn naar de uitgang bij de Antwerpse ontwikkelaar Land Invest. Tegen Quote reageert hij voor het eerst op de heikele situatie: ‘Ik bekijk mijn opties, maar ga niet weg uit België.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *