Het belang van goede elektriciteit

28dec - door redactie - 0 - Over Wonen

Veel woningbezitters onderschatten het belang van het op de juiste wijze aanleggen van elektra in hun woning. Zij beginnen bijvoorbeeld vol enthousiasme zelf aan het aanleggen van elektriciteitskabels bij een nieuw-, aan- of verbouw van hun woning om op die manier op de kosten te besparen. Daarbij weten veel woningbezitters niet dat zij voor het gebruik van een grootstroomverbruiker in huis, eerst voor het uitbreiden van de meterkast zullen moeten zorgen. Wij spraken met een elektricien in Amersfoort, die ons hier meer over kon vertellen. Volgens deze elektricien is het juist in deze koude wintermaanden erg vervelend als u te maken krijgt met een stroomstoring in huis.

Tip: bij een stroomstoring kunt u in veel gevallen een noodnummer bellen van een elektricienbedrijf in uw omgeving. Zo biedt de elektricien in Amersfoort de mogelijkheid om 24 uur per dag en 7 dagen per week een ervaren elektricien langs te laten komen in noodsituaties. Denk aan een kortsluiting, een stroomstoring, enzovoorts. Zo zit u nooit lang in het donker!

Elektrakabels op de juiste wijze aanleggen

Het aanleggen van elektriciteitskabels dient op een zeer nauwkeurige wijze te gebeuren. Zo mogen de kabels niet te dicht bij elkaar in de buurt liggen, om te voorkomen dat deze met elkaar zullen versmelten. Het versmelten van twee elektrakabels kan volgens de elektricien uit Amersfoort leiden tot een kortsluiting. Dit komt doordat de binnenzijde van de ene elektrakabel in zo’n situatie in contact komt met de binnenzijde van de andere elektrakabel. De hoeveelheid stroom die hierbij vrijkomt is dermate groot, dat een stroomstoring onvermijdelijk wordt. Uw meterkast zal deze hoeveelheid stroom namelijk niet kunnen verwerken.

Tip: laat een kortsluiting zo snel mogelijk verhelpen door een elektricien. In het ergste geval kan een kortsluiting namelijk een brand in huis veroorzaken.

Uitbreiden van de meterkast

Ook voor het uitbreiden van de meterkast kan de hulp van een ervaren en geschoolde elektricien wenselijk zijn. Veel mensen hebben geen idee wanneer zij de meterkast in huis moeten laten uitbreiden. Zij laten bijvoorbeeld een elektrisch kooktoestel in huis plaatsen, zonder voor een uitbreiding van de meterkast te kiezen. Al snel zullen zij in zo’n geval te maken krijgen met vervelende stroomstoringen, door een overbelasting van groepen in de meterkast. Wanneer u de meterkast uit laat breiden met een extra groep voor een grootstroomverbruiker, voorkomt u dergelijke stroomstoringen. U kunt voor deze klus een elektricien bij u in de buurt inschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *