Geef inbrekers geen kans met veilige sloten

28dec - door redactie - 0 - Over Wonen

In de afgelopen jaren zijn inbrekers steeds gewelddadiger te werk gegaan bij woninginbraken. Niet alleen gebruiken zij meer geweld om woningen binnen te dringen, ook doen zij er alles aan om woningbezitters ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Gelukkig zijn ook de mogelijkheden om uw woning te beveiligen tegen inbrekers verbeterd in de afgelopen periode. Zo kunt u naast goede sloten verschillende soorten beveiligingscomponenten in huis gebruiken om inbrekers tegen te houden. Denk aan magneetcontacten op uw kozijnen, een bewegingssensor op de gang en een beveiligingscamera aan de gevel van uw woning. Op welke manier zorgt u er momenteel voor dat u inbrekers buiten uw woning houdt?

Goede sloten voor uw deuren in huis

Een goede basis van een woningbeveiliging begint bij het gebruik van de juiste sloten op ramen en deuren. Voor het beveiligen van uw deuren kunt u gebruik maken van cilindersloten, die worden aangeboden met twee en drie contactpunten in de deurpost. Logischerwijs zijn driepuntsloten veiliger dan tweepuntsloten, doordat het een inbreker meer moeite zal kosten om deze driepuntsloten open te breken. Goede sloten kunt u combineren met een anti-inbraakstrip tussen de deur en deurpost. Zo wordt vermeden dat inbrekers de deur met een koevoet of breekijzer open kunnen breken.

Bij de aanschaf van nieuwe cilindersloten voor het beveiligen van uw deuren kunt u het beste voor sloten kiezen, die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk of een hoge SKG-beoordeling. Het PKVW-keurmerk toont aan dat de sloten getest en veilig bevonden zijn door de Nationale Politie in Nederland. Met een hoge SKG-beoordeling bent u ervan verzekerd dat de sloten een grote vertragende werking op een inbraak hebben. Des te meer sterren een slot gekregen heeft, des te groter zal ook de vertraging logischerwijs zijn. Op deze manier neemt de kans toe dat inbrekers worden opgemerkt door omwonenden of voorbijgangers.

Beveilig uw ramen met bijzetsloten

Vaak besteden woningbezitters nauwelijks aandacht aan het beveiligen van de ramen van hun woning. Dit is geen verstandige keuze, want inbrekers proberen woningen steeds vaker via een raam binnen te dringen. Ramen kunt u het beste beveiligen met bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welk type sloten het meest geschikt voor u is. Denk aan de manier waarop het raam geopend wordt, de dikte van uw kozijn, enzovoorts. Een slotenmaker kan u hierover adviseren! Wij spraken een slotenmaker in Amersfoort, die mensen aanraadt sloten altijd door een specialist te laten plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *