Nederland met leger judoka’s in het Zuiderpark

7dec - door redactie - 0 - Over Nieuws

Een grote schare Nederlandse judoka’s verschijnt de komende dagen op de tatami bij de grand prix in Den Haag. Liefst 45 Nederlanders geven op vrijdag, zaterdag en zondag acte de présence.

Liefst 45 Nederlanders op de tatami bij grand prix in Den Haag

“Ik ben er echt heel blij mee dat alle toppers zich aan het Nederlandse publiek kunnen laten zien”, aldus bondscoach Maarten Arens, die alleen de geblesseerden Henk Grol en Noël van ’t End in het Zuiderpark mist.

“Daarnaast blijft het toernooi voor een periode van vier jaar en bevat het twee kwalificatiemomenten voor de Olympische Spelen. Dus ik ben echt trots, dat mag je best weten.”

Het toernooi betekent ook een kans voor de jongere garde, aangezien het organiserende land bij een grand prix vier deelnemers mag inschrijven.

The IJF World 🥋 Tour is back in the Netherlands for a new Grand Prix in The Hague!

— #JudoTheHague2017 (@IntJudoFed) November 14, 2017

Een kleine tegenvaller voor het toernooi is het gemis van een aantal buitenlandse toppers. “Afgelopen week was er een groot toernooi en volgende week is er een grand slam in Tokio en een masters in Sint-Petersburg. Dus wat dat betreft liggen we niet zo gunstig”, aldus Arends.

Marhinde Verkerk heeft in ieder geval hoge verwachtingen van haar toernooi in de klasse tot 78 kilogram. “Ik keek al even naar het deelnemersveld en ik verwacht toch wel een oranje podium.”

Rentree Franssen

Ook Juul Franssen is erbij in de klasse tot 63 kilogram. De 27-jarige judoka maakt na een afwezigheid van dertien maanden, mede door een ruzie met de Nederlandse judobond, haar rentree.

// And so the journey continues //

Nog 2 dagen en dan zal ik na 13 maanden afwezigheid mijn rentree gaan maken tijdens @TheHagueGP

— Juul Franssen (@FranssenJuul) November 16, 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *