Hoog bezoek in Nederland: Ford F 150 Raptor

6dec - door redactie - 0 - Over Nieuws

Hoog bezoek in Nederland: Ford F 150 Raptor

Hoog bezoek in Nederland: Ford F 150 Raptor En die titel kan je dus gewoon letterlijk nemen. De Ford F 150 Raptor is namelijk geen kleine jongen. Alles behalve dat. Misschien ook wel de reden dat hij niet in Nederland te koop is (grijze import buiten beschouwing gelaten). Ford Nederland vond het echter toch een goed idee om de Raptor een aantal dagen naar Nederland te halen en de pers ermee door het zand te laten ploeteren. Zo geschiedde.

Zes meter lang en bijna twee meter hoog. Er is geen parkeervak in Nederland waar je dit fatsoenlijk kwijt kan. Dat weten ze bij Ford ook en dus mocht men ermee door het zand ploeteren in Loon op Zand. Als je afgelopen dagen hebt opgelet herken je het meteen. Jon Olsson was er ook even bezig geweest met zijn G 500. Aan boord een V6 met 450pk. Dat is lekker maar vergis je niet. Het beest weegt een dikke 2.000 kilo. Dat ondanks een lichter plaatwerk en de kleinere motor die voor 250 kilo minder zorgen.

Overigens kregen we de speelruimte bij Loon op Zand omdat er ook een set fatsoenlijke terrein banden gemonteerd zijn op de Raptor. Deze BFGoodrich banden zijn gemaakt om bruut misbruikt te worden. Zand, water of modder. Het deert deze banden niet en door de vierwielaandrijving weet je bijna altijd zeker dat je wel door de meeste omstandigheden door zal komen. Tenzij je echt de limieten opzoekt, dan kan je nog wel eens verrast worden. Dat is echter ook een stukje uitdaging die deze Raptor bied. De Raptor geeft een bult aan zelfvertrouwen waar Christiano Ronaldo nog jaloers op kan zijn.

Een ander probleem, naast die parkeerplekken in Nederland, is de prijs. De eeuwige vergelijking met Amerika pakken we er gewoon even bij en daar betaal je net iets minder dan 50.000 euro. Hier in Nederland? Reken maar snel op een dikke ton! Dat probleem kennen we inmiddels wel van Ford. Dat is immers bij de Mustang ook het probleem. Wil je hier een V8 rijden dan ben je een goede sponsor van de staat.

De Raptor is groot en lomp en dat zie je ook terug in het interieur. Als ze er een lange bank in hadden gemonteerd had je met alle comfort met drie personen voorin kunnen zitten. Een gigantisch middenconsole vult deze ruimte nu op. En zie je die pook? Daarmee bedien je de liefst tien(!) versnellingen tellende versnellingsbak. De twee zetels voorin zijn zoals we ze van Amerikanen kennen. Op alle manieren elektrisch verstelbaar en lekker zacht. Het mooiste van de Raptor is misschien wel als je je passagiers achterin wil in laten stappen. De deuren klappen weg en je creëert één grote instap. Prachtig he?

Spot uploaden

 • Spots
 • Te koop
 • Nieuws
 • Paraderondje met Ford GT door Düsseldorf

  De Ford GT, elk modeljaar er van is een prachtige verschijning. Of je nu de eerste generatie uit de jaren 70, uit het begin van deze eeuw of de nieuwe generatie die nu langzaamaan op de weg komt hebt. De auto heeft zijn eigen identiteit en die zie je elke keer weer terug.

 • Beestachtig mooi; Ford GT 2017

  Slechts drie exemplaren staan er nu pas op de site. Het wordt nu toch eens echt tijd dat Ford die GT gaat uitleveren. Dit is in ieder geval een klantgeleverde auto en wel die van instagrammer mwvmnw.

 • Paarse Ford Focus RS bestrijdt je midlifecrisis

  Ooit kom je op een punt in je leven dat je je afvraagt of je wel op het juiste pad zit. Moet je niet even nog snel gek doen, voor het te laat is? Een paarse Ford Focus RS is een mooi voorbeeld van iets geks wat je in je midlifecrisis met je spaarcenten kan doen.

 • Topspot: Smurfblauwe Ford GT in Detroit

  We zouden het bijna vergeten maar Ford heeft vandaag de dag naast de Fiesta ST, Focus ST/RS en Mustang nóg een sportieveling in zijn gamma zitten. De Ford GT is een tijdje terug alweer in het nieuw gestoken maar doordat de levering van de nieuwe GT steeds vertraging oploopt zijn er nog maar weinig…

 • Horen spatlappen onder een Ford Focus RS?

  Het is een optie die je vaak niet eens overweegt. Spatlappen op je auto, van die rubberen flappen achter de achterwielen om vuil tegen te houden. Deze Ford Focus RS heeft ze en gek genoeg staan ze nog heel gaaf ook!

Best gelezen

 • Gespot: Porsche Panamera Turbo Sport Turismo

  Europa is zo’n beetje het enige werelddeel waar fabrikanten snelle stationwagens verkopen. In Amerika heeft men liever SUV’s, terwijl de Aziaten een kofferbak juist weer prefereren. Goed, voor ieder wat wils. Porsche kan de Europese vraag naar snelle stationwagens eindelijk beantwoorden met de Panamera…

 • Deze Ferrari F40 onderging een ware transformatie

  Ken je automobiliamos? Ja? Dan weet je waarschijnlijk ook dat hij, naast zijn exclusieve wagenpark ook een liefde voor donkergroene wagens heeft. Dat uitte zich dit keer in een respray voor zijn Ferrari F40: van knalgeel naar donkergroen! Je moet maar durven… .

 • 28 oktober Cars & Coffee Zandvoort “Night Edition”

  Als mede organisator van Cars & Coffee in Nederland zijn we trots om te melden dat Pelican Rouge, BMW Driving Experience, Baanvelgen en Autogespot dit jaar nog één keer de koppen bij elkaar steken om een Cars & Coffee te organiseren. Ditmaal op 28 oktober in Zandvoort!

 • Gereden: Lamborghini Huracán LP640-4 Performante

  Corsa modus ingeschakeld, de uitlaat gaat nog een stukje verder open en er is nu helemaal niets meer wat de V10 belemmerd om volledig zijn keel open te zetten. Het is de luidste modus die de Lamborghini te bieden heeft. De V10 gorgelt er gewillig bij. Op pad met de Lamborghini Huracán LP640-4 Performante,…

 • Winnaar Max Verstappen prijsvraag bekend

  Sinds drie november stond er een prijsvraag online waarbij men unieke gesigneerde raceschoenen van Max Verstappen kon winnen. Codemasters had deze beschikbaar gesteld en vroeg jullie je mooiste foto door te sturen. We kregen gelukkig tientallen inzendingen binnen en daar zaten een aantal mooie platen…

Iets opmerkelijks gezien? Tip ons

 1. Eerste spotEerste spot ooit van deze auto
 2. Eerste spotEerste spot ooit van deze auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *